Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Page has a deprecated constructor in /var/www/fs2/30/tulisahk/public_html/extranet/inc/mod/cms3/view_page.php on line 9
 Jets®-alipainekäymälät - Tuli-Sähkö Oy

Ekokäymälöiden edelläkävijä

jo vuodesta 1992

Jets®-alipainekäymälä

  • 90 % pienempi vedenkulutus
  • 80 % vähäisempi jäteveden määrä
  • posliini-istuin
  • jätteenkeräys viemäriin, biosäiliöön tai umpisäiliöön
  • biosäiliön tyhjennys suoraan kompostiin, ei ulkopuolisia tyhjennyskustannuksia
  • pienet putkikoot, viemäriputken halkaisija 32 mm, alipaineputken 50 mm; soveltuu hyvin saneerauskohteisiin

Jets®-alipainekäymälä

Toimintaperiaate

Alipainekäymälän järjestelmä koostuu neljästä pääkomponentista: posliini-istuimesta, Vacuumaratorista® (aliapainepumpusta), elektronisesta ohjausyksiköstä ja jätteen keräyssäiliöstä.

Alipaineistettu käymäläjärjestelmä ei käytä vettä vaan ilmaa jätteen kuljettamiseen. Jets Vacuumarator® tyhjentää viemäriputket ilmalla. Tämä tapahtuu automaattisesti huuhtelunappia painettaessa (VOD-järjestelmä). Huuhdeltaessa avautuu käymälässä oleva venttiili. Tällöin muodostuva ilmanpaine-ero kuljettaa käymäläjätteen pois.

Jets Vacuumarator® hienontaa käymäläjätteen ja kuljettaa sen edelleen keräyssäiliöön. Samanaikaisesti vesi tulee istuimeen ja puhdistaa sen tehokkaasti minimaalisella määrällä vettä. Koko tapahtumaan kuluu aikaa ainoastaan muutama sekunti.

Vacuumarator® voidaan sijoittaa haluttuun paikkaan rakennuksessa, esim. kellariin. Käymälätilassa se voi olla kaapissa tai koteloituna istuimen taakse tai sivulle. Se voi olla istuimen ylä- tai alapuolella.

Vakio Vacuumartorilla Jets® S10NT:llä maksiminostokorkeus on 2 metriä ja maksimietäisyys Vacuumaratorin® ja keräyssäiliön välillä on 30 metriä. Tehokkaammalla Vacuumaratorilla Jets® 15MB maksiminostokorkeus on 5 metriä ja maksimietäisyys Vacuumaratorin® ja keräyssäiliön välillä on 100 metriä. Vacuumarator Jets® 10NT:hen voidaan liittää maksimissaan 4 käymäläistuinta ja vastaavasti Jets® 15MB:hen voidaan liittää jopa 10 istuinta.

Jets® käyttö- ja asennusohje
Jets® pika-asennusohje

Jets®-alipainekäymälä 50 -lattiamalli Jets®-alipainekäymälä 59 -seinämalli

Jets® 50 -alipainekäymälän lattiamalli ja Jets® 59 -alipainekäymälän seinämalli

Tuli-Sähkö Oy | PL 19 33501 TAMPERE | Puhelin 040 535 4771 | info(at)tuli-sahko.fi